Alice

Ik heb in mijn jeugd waarschijnlijk wel de  boeken van Lewis Carroll  gelezen over  Alice in Wonderland gelezen, maar gek genoeg staat mij er niet extreem veel van bij. Toch kruist het door de jaren heen steeds weer mijn pad. Frappant vind ik dat ik in mijn adolescente jaren het lied “White Rabbit” van Jefferson Airplane helemaal geweldig vond, maar het altijd als een beschrijving van een hallucinatie beschouwde. Het lied werd op het popfestival in Kralingen gezongen in 1970. Mijn nicht werkte indertijd in Rotterdam Hilton en had Grace Slick een uurtje voor deze opname ingechecked, terwijl ze reeds gekleed in een doorkijkblouse rondliep. Pas in juli 2013 had ik de tekst door, omdat ik elders een aantal citaten op een rijtje zag.

 

Een aantal uitspraken uit deze verhalen vol symboliek vind ik schitterend. Ik hanteer ze  in bepaalde situaties als metafoor.

 

  • Down the rabbit hole.

Stort je in het onbekende. Zo sta ik in het leven:  ik kies ervoor om onbevangen het onbekende  tegemoet betreden.

 

  • Why is a raven like a writing desk?.

Tja… what’s in a name…Een raadsel zonder antwoord.  Een goed antwoord als men mij confronteert met onoplosbare raadsels in het leven

 

  • Off with his head!

Ik kwam deze kreet voor het eerst tegen in Disneyland Parijs “Leur coupe la tête!” – Dit is voor mij een vorm van onmachtig machtsvertoon.

 

  • “Begin at the beginning,” the King said gravely, “and go on till you come to the end: then stop.”  

Als je aan een reis, avontuur of onderneming begint, is dit een mooi motto, op voorwaarde dat je in de gaten houdt wat jij als het einde ervaart.

 

Meer achtergrondinformatie:

Copyright © 2021 Ravenco I.B.J. Theme by: Theme Horse Powered by: WordPress