Ravenco I.B.J.

Ondernemen

MaassluisWERKTnu

Samenwerken & Verbinden

Per 2012 was ik Pro Deo betrokken bij het platform MaassluisWerkt.NU. Dit is een lokaal initiatief dat beoogt via oa Open Coffee bijeenkomsten de zichtbaarheid, het netwerken en de interactie tussen ZZP-ondernemers uit Maassluis e.o. te vergroten. Het kernteam van 4 personen heeft diverse contacten bij de gemeente; wethouders en  adviseurs die betrokken zijn bij de begeleiding van lokale startende ondernemers.

Er is in de tweede helft van 2013 een groter samenwerkingsverband geweest met ander partijen binnen de gemeente. Per 2014 is dit gestopt omdat er onvoldoende synergie was om echt door te pakken. Ik ben zelf uit dit verband gestapt wegens te veel verplichtingen elders: per september 2013 werkweek van 4 dagen + onbezoldigd hoofdredacteur in eigen tijd. Nieuws is er 7×24 uur dus het is altijd schipperen met timing en beschikbaarheid.

Adviseren

Op afroepbasis ben ik als klankbord/adviseur betrokken bij de  ZZP ondernemingen waarvan ook het websitebeheer bij mij ligt. De terreinen variëren van businessplan, financiën (o.a. tarieven),  ondersteuning bij scholing, tot advisering over het dienstenpalet  en de inrichting van een webwinkel.